
Wymagania stawiane poszczególnym gałęziom tego przemysłu są bardzo odmienne, w każdym przypadku jednak pozostają bardzo surowe.


Higiena
Największy nacisk kładziony jest na higienę. Podłogi epoksydowe sprawdzają się tutaj idealnie. Utrzymanie ich w czystości nie stanowi większego problemu. Posadzki są bezspoinowe, dzięki czemu brud nie gromadzi się w fugach lub innych łączeniach.

Odporność
chemiczna
W branży spożywczej istotna jest również odporność podłogi na różne substancje chemiczne i tłuszcz.

Odporność
na temperatury
Procesy spożywcze wiążą się często ze znacznymi zmianami temperatur, więc wybrana posadzka przemysłowa musi dobrze sprawdzać się zarówno przy wysokich jak i niskich temperaturach.

Odporność
na wilgoć
W branży „mokrej” (np. mięsnej i rybnej) istotna jest również odporność na wilgoć.
EN Czas na Twoją posadzkę
Posadzki z żywicy epoksydowej oferowane są w wielu wariantach. Nasi doradcy służą pomocą przy doborze odpowiedniego systemu.
EN Kontakt


Dodatkowy opis lorem ipsum dolor sit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas et neque quis dolor tempor porttitor. Vestibulum dui mauris, lobortis ut lobortis et, bibendum sit amet enim. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis commodo tempus tellus quis maximus.
EN Czas na Twoją posadzkę
Posadzki z żywicy epoksydowej oferowane są w wielu wariantach. Nasi doradcy służą pomocą przy doborze odpowiedniego systemu.
EN Kontakt

Case studies
posadzek żywicznych
z branży spożywczej
